Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

První šipkařský turnaj – Štěpánský

Na Štěpána po Vánocích jsem se zúčastnil prvního turnaje v šipkách. Bylo hodně občerstvení a ceny pro každého. Hrálo 24 hráčů, čtyři terče, tedy skupiny po šesti a dva nejhorší vypadnou, na dva vítězné legy. Osobně jsem si nedával moc velké šance na postup ze skupiny.

V prvním zápase vládla nervozita a hodně nepřesností. Dost mi šipky létaly na jedničku. 45 šipek nestačilo na zavření a tak se končilo tím, že se házelo na střed. To se mi podařilo hodit blíž. V následujícím legu jsem naopak prohrál na střed. Ten rozhodující jsem dobře zavřel dablem na 20. Nečekaná první výhra v prvním turnaji v životě v šipkách. V tomto zápase jsem hodil své maximum 134. Do druhého zápasu jsem nastupoval s klidnějším pocitem, ale stále převládala nervozita a hlavně stále nepřesné hody. Podle toho to taky vypadalo. Prohra na zavřených 80 a druhý leg na střed. Ale už u mně převládal pocit klidu a našel jsem si už nějaký ten rytmus házení a chození mezi hody.  Nikdy bych nečekal, že to bude tak důležité. Třetí hra základní skupiny se nesla v boji o uzavírání legů. Oba jsme se trápili na zavření. Po šesti nepovedených šipkách na zavření 21 nastala změna na jiné čísla a podařilo se mi zavřít 21 a tím vyhrát první leg zápasu. Druhý leg už se nesl v lepších a přesnějších hodech a taky se povedlo zavřít 33. Předposlední zápas skupiny byl hodně vyrovnaný a dlouhý. Sice jsem zvítězil 2:0, ale oba legy končili hody na střed. Poslední zápas skupiny proti jednomu z nejlepších turnaje. První leg můj soupeř hezky zavřel. Pak jsem začal úřadovat já. Druhý a pak i ten třetí leg jsem vyhrál a dařilo se mi tak moc, že jsem překonal svůj nejvyšší nához, 140.

Osmifinále vyřazovací části bylo snad ještě napínavější. První leg rozhodovalo až těsné měření šipek na střed. Druhý leg jsem nějak náhodně zavřel na 38. Do čtvrtfinále jsem šel proti Radkovi Hanouskovi a to už bylo opravdu rychlé, dvakrát zavřel a jel jsem domů s nějakou cenou.

Pocity? Přišlo mi to, že moje hody byly opravdu náhodné, ale čím déle jsem hrál, tím víc mi přišlo, že mi to jde. Škoda, že jsem si hodil jednu šipku do letky druhé, asi budu muset nahradit jinými letkami.


« z 3 »

Buďte první! Přidejte komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *